Monday Morning Letter - Vart är vi på väg? Del 2
Veckans Monday Morning Letter lär dig den första och mest grundläggande frågan som du behöver svara på för att skaffa dig möjligheten att få en långsiktigt ökande försäljning.


Det här handlar om vad du vill, i hjärtat och i din hjärna.

Lite kul är det ju att kunskapen om detta finns i rubriken, en av dom mest utslitna frågesport-frågorna som åtminstone jag känner till. Vart är du på väg?


Jag brukar kalla det att Maxa ditt säljmål. Du får kalla det precis vad du vill, bara du gör det grundläggande jobbet som i det här fallet inte är så tungt. Det handlar om att tänka. Och att skriva.


Gör så här:


1. Bestäm vad det är du vill uppnå med din försäljning. Inte ungefär, utan exakt. Se till att målet är ett siffermål. Alltså ett visst antal kronor, dollar, euro eller vilken valuta ni mäter i.

Eller ett visst antal kunder eller säljmöten. Siffran behöver vara exakt, så att det inte råder något tvivel om vad du vill uppnå.

Skriv upp detta exakta målet. Det är ju dit du är på väg!

2. Bestäm när du ska vara framme. När du sätter tidtabellen så behöver du ha en deadline som utmanar dig. Skriv den under ditt mål.

3. Fundera ut vad du är beredd att satsa. För att du ska göra en förändring behövs fokus och att du lägger mer tid och energi på att ta dig dit du vill. Många glömmer detta när det kommer till att sätta mål. 


Skriv upp vad du lägger för insats för att nå. Man får som bekant inte någonting genom att satsa ingenting, eller hur?

4. När du är klar. Hur ska du fira? Hur känns det? Vad gör du? Skriv upp svar på dom frågorna också. Så har du lagt grunden för att klara ditt nya mål.

5. Nu är det bara en sak kvar. Läs på lappen varje dag. Se till att du håller dig fokuserad på det du vill uppnå, dit du är på väg. Bästa sättet är att påminna dig själv minst en gång per dag. 


Det är bara så du kan hålla din hjärna borta från alla negativa tankar som talar om för dig att: Det här går ju aldrig…

För dig som är IZONEN-medlem hittar du massor av videos och bra idéer kring att sätta mål under inspirationsfliken Säljstarten.


Du som ännu inte är medlem, följ den här länken så visar vi dig hur det går till.


Nästa vecka får du nästa del i dom allra viktigaste stegen för att öka din försäljning.


Vi hörs då!


Allt går


- MaxHär kan du läsa Del 1:


Äntligen! Här får du bästa rådet för att komma igång snabbt!


Startskottet har gått, det gamla lägger vi bakom oss. Och nu är det full fokus på det som ligger framför.


Du, jag och alla andra har alla haft tur i lottningen. Vi fick alla lika mycket tid. Ingen kan skylla på att någon annan har fått bättre villkor. Det är exakt lika för alla.


En sak till som är lika för alla.


Du, jag och alla andra har också fått lika stor möjlighet att strunta helt i att komma med undanflykter och att skylla på att det är någon annans fel att allt inte går som man vill.


Inser du vilka möjligheter du faktiskt har?


Du kanske undrar:


- Max, vad är det där för sätt att starta det nya Monday Morning Letter-året? Vart är det du vill komma.

- Tackar som frågar! När vi nu drar igång ett nytt säljår vill jag att du ska hänga med mig så att det börjar med ett PANG, ett BOM och massor av ny energi.

För det är väl därför vi smäller raketer på nyårsafton? För att kunna ta med oss den kraften in i en positiv urladdning som gör att du om du hänger på kan ta massor av steg på vägen till vårens och hela årets mål redan första säljveckan.


Vill du hamna rätt med ditt jobb att ta nya affärer och öka försäljningen snabbt den här våren?


Då ska du följa med varje vecka här i Monday Morning Letter. Som med det här brevet inleder sitt 14:e år som en av Sveriges största källor för inspiration för säljare, försäljningschefer och vd.


I 10 veckor i rad ska du få mina absolut bästa principer och förslag på hur du kan bli ännu bättre på att vinna kunder och affärer. För att det ska bli ännu roligare på jobbet.


Idag nöjer vi oss med att konstatera att precis NU börjar det. Och om du vill ha mitt bästa tips för att komma ut ledighetstofflorna och komma upp i tempo och energi direkt så kommer det här:


1. Skriv nu direkt en lista på det du vill ha gjort dom två första dagarna i den här veckan.


2. Ta med både stora och små saker, särskilt saker som går fort att göra men som måste bli gjorda.


3. Sätt igång i högt tempo med att göra saker på listan.


4. När du är färdig med en sak, stryk den. Knyt sedan näven och säg YES


5. Börja direkt med nästa sak.


Du kommer märka att du snabbt går från passiv till aktiv och kommer över hela problematiken med uppstarten.


Nästa vecka får du första grundpelaren i hur du ska öka försäljningen i vår.


Nu kör vi!


- Max